Bericht geplaatst op 23 maart 2017

Net als het Peugeot-broertje Partner is de Citroën Berlingo nu ook leverbaar als volledig elektrische MPV. Bijtellingsvoordeel voor en met het hele gezin!

Zo’n maand geleden maakte Peugeot bekend de personenversie van de Partner ook in volledig elektrische uitvoering te gaan leveren. Over een dergelijke variant van de vrijwel identieke Citroën Berlingo werd toen nog niets gezegd, maar nu is er uitsluitsel: ook de Berlingo Multispace krijgt een elektrische versie.

Vrijwel identiek

De elektrische Berlingo, die als E-Berlingo Multispace door het leven zal gaan, is onderhuids identiek aan de Peugeot. Dat betekent dat de batterijen op zo’n manier zijn geplaatst dat niets van de interieurruimte verloren gaat. Afgezien van een lager zwaartepunt is het enige verschil in feite de motor. In plaats van een driecilindermotor is onder de kap nu een 67 pk sterke elektromotor gemonteerd.

Rijden en laden

De E-Berlingo Multispace komt volgens de NEDC-cyclus 170 kilometer ver op een volle batterijlading. Dat zou voldoende moeten zijn voor de gemiddelde Randstedeling, waarop Citroën zich met de elektrische Berlingo voornamelijk richt. Afhankelijk van de manier van laden duurt volledig opladen 8,5 tot 15 uur. Met de optionele snellaadmodus is de auto echter in een half uur voor 80% weer bijgeladen.

Marktintroductie

Zowel de Peugeot Partner Tepee Electric als de Citroën E-Berlingo Multispace zullen in september op de Nederlandse markt komen.

Geen reacties meer mogelijk.